شب فرخی یزدی در یزد برگزار گردید

به گزارش مجله سرگرمی، مراسم شب فرخی یزدی با هدف معرفی شاعر عدالت طلب، قانون محور و وطن دوست یزدی در محل سینما دانش آموز یزد برگزار گردید.

شب فرخی یزدی در یزد برگزار گردید

به گزارش خبرنگاران، علی دهباشی سردبیر مجله بخارا در این مراسم با اشاره به فرخی یزدی به عنوان شاعر متعهد، ایران دوست و عدالت خواه اظهار کرد: فرخی بر سر اعتقاداتش در جامعه نامتعادل و خارج از برابری های اجتماعی آن دوران، جان داد.

وی توجه و پرداختن به این شاعر سیاسی و اجتماعی را در سه دهه اخیر یادآور شد و گفت: مقالات و کتب مرتبط موجود در رابطه با این شاعر، منبعی قابل استناد برای اهتمام بیشتر به وی است.

بهرام پروین گنابادی پژوهشگر کشوری نیز فرخی را یک سرمایه نمادین فرهنگی عنوان و اظهار کرد: فرخی هر چند به ظاهر سواد ادبی چندانی نداشت و به دلیل اعتراض به مدیر مدرسه که منجر به اخراج وی شد، خودساخته به سوادآموزی روی آورد اما یکی از معدود شعرایی است که قالب های غزل و رباعی را برای بیان مطالب و موضوعات سیاسی و اجتماعی خود به کار گرفته است.

وی پرداختن این شاعر به قالب های خاص رباعی را دلیلی بر رد شدن از فرضیه نداشتن سواد ادبی این شاعر بیان کرد و اضافه نمود: سه شاعر در تاریخ ادبیات ایران با فواصل زمانی متفاوت نوعی رباعی که به سنت ای مرگ بیا معروف است، شعر سروده اند که فرخی در زمره این شعرا قرار گرفته است و این موضوع دال بر آگاهی فرخی از انواع خاص شعر بوده است.

این پژوهشگر با اشاره به آزادگی فرخی به عنوان یکی از ویژگی های خاص وی، گفت: این شاعر سه مفهوم آزادی، قانون و وطن را با نگاهی متفاوت در اشعار خود پرورانده و همین عاملی بر متفاوت بودن این شاعر است.

وی قانون مداری و اهمیت دادن فرخی به قانون و عدالت را ناشی از فرهنگ و تمدن کاریزی حاکم بر زندگی او دانست و در این باره ادامه داد: فرهنگ کاریزی برخوردار از ویژگی های تعاون، عدالت، وقت شناسی، همکاری، تلاش، مذاکره و قناعت است که تمامی این موارد مبتنی بر قانون به وجود آمده اند.

پروین گل آبادی نیز در مورد پیگیری فرخی در مورد توجه به قانون، اظهار کرد: زمانی که فرخی نماینده مجلس بود جعبه آرا که همان صندوق رای گیری است را نماد عدالت می دانست و بسیار عاقبت اندیش و خردمند بود.

حسین مسرت پژوهشگر یزدی نیز با بیان بخشی از زندگی نامه فرخی، از نحوه آشنایی خود با این شاعر بزرگ یزدی تبار یاد و اظهار کرد: کتابی مبتنی بر زندگی نامه، محاکمات و شهادت او به گفته برخی افراد تحت عنوان پیشوای آزادی به قلم من به تحریر درآمده و در این مراسم رونمایی می گردد.

ونوس عامری نائب رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد هم فرخی را عاملی بر حفظ هویت فرهنگی و تاریخ وطن دانست و گفت: شعر ابزاری کاربردی و بسیار محرک در عصر فرخی بوده و اکنون نیز این کارایی را دارد. فرخی به بهترین شکل از این ابزار برای بیان مفاهیم و تفکراتش استفاده نموده و رویدادهای سیاسی و اجتماعی را بیان نموده است.

هومن ظریف مستندساز نیز در این مراسم با اشاره به قیاس فرخی با دیگر نویسندگان و شعرای سیاسی عصر خود، اظهار کرد: فرخی، سیاست مدار نبود و اشعار او نیز سیاسی نیستند.غزل فرخی یزدی نوعی شکوائیه علیه مسائل سیاسی و اجتماعی و بی عدالتی های عصر خود است که با اشعار سیاسی تفاوت دارد.

وی با بیان این که اشعار فرخی از نظر ساختاری به اشعار مولانا و سعدی نزدیک و از نظر وجود عشق در آن می تواند به اشعار حافظ نزدیک باشد، گفت: عشق و ضمیر در شعر فرخی مانند هیچ کدام از این اشعار نیست به طوری که او اشعار خود را مانند کتاب قران با استفاده از چرخش ضمیر سروده است که با تامل در اشعار او متوجه وطن به عنوان عشق او می شویم.

وی اشعار او را کلاسیک اما معاصر بیان کرد و فرخی را پیشگام عرصه شعر در دنیا دانست.

محمد میرحسینی مدیر خانه مطبوعات یزد نیز در حاشیه این مراسم خواهان نامگذاری روز گرامیداشت فرخی به عنوان روز روزنامه نگار شد. عباس ملازینلی مدیر سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد و کاظم کشمیرشکن شاعر برتر یزدی نیز در این مراسم ایراد سخن کردند.

در سرانجام نیز مستند فرخی یزدی نمایش داده شد و از دومین چاپ کتاب پیشوای آزادی نوشته حسین مسرت رونمایی شد.

tafreh.ir: طفره: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای طفره

fixfun.ir: مجله تفریحی: وبلاگ شاد و سرگرم کننده

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 4814

به "شب فرخی یزدی در یزد برگزار گردید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شب فرخی یزدی در یزد برگزار گردید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید